2015. január 27., kedd

Rahátos kifli

Meghalt Demis Roussos világhírű görög énekes. Fiatalságunk egy kis része. Egyike volt azoknak az énekeseknek, akinek a dalai sokat jelentettek számunkra. Dalai a mi érzéseinkről szóltak, arról, ami bennünk lakott. Kicsit magasabb szintre emlte, szavakba, dalba, formába öntötte és valami hihetetlen harmóniával fogalmazta meg azokat. Zenéje által kicsit eggyé váltunk a világmindenséggel, úgy éreztük, könnyebb megtalálni az utat mindenhez és mindenkihez.
A muzsika által kicsit jobbá váltunk..........öröm töltötte be a lelkünket, és valahogy megnyíltunk a világ felé. Tér és idő nem létezett, talán csak szeretet...........


Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej (szükség esetén lehet még egy keveset adni hozzá)
- 1 tojás
- csipet só
- 2 ek burgonyapehely (nem baj, ha nincs, liszttel is lehet helyettesíteni)
- 3 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 30- 40 dkg rahát

Elkészítése:
A tejet meglangyosítom egy kicsit. Feloldom benne a cukrot, és belemorzsolom az élesztőt. Megfuttatom. Közben előkészítem egy mélyebb tálba a többi hozzávalót. Kézzel vagy géppel megdagasztom a tésztát, majd letakarva a duplájára kelesztem. 
Lisztezett deszkára borítom, és három egyenlő részre osztom. Kinyújtom egyenként mindhármat kör formájúra, majd 4 vagy 8 körszeletet vágok belőlük. Szélesebb felénél megszórom a raháttal majd feltekerem kifli alakban.
Megkenegetem tojássárgájával.
Sütőpapírra helyezem, és kelesztem még, amíg a sütő átmelegszik.

180 fokos előmelegített sütőben alsó- felső légkeveréssel 20- 25 perc alatt készresütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése