2014. december 2., kedd

Zserbó golyók

Karácsony közeledtével ideje elgondolkozni az ajándékok készítésén. A zserbó golyó nem túl bonyolult, szakértelmet nem igazán igénylő művelet.
Örömmel tapasztalom, hogy napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a személyre szabott, saját kezűleg készített ajándékok. Van valami varázslatos abban, ahogyan megálmodom, hogy ki milyen meglepetésnek örülne a legjobban. Kinek mivel tudnám a lelkét kicsit megsimogatni. Készülődni, tervezgetni................ ez a legszebb az ünnepben.
A mélyebb átéléshez szükségem van arra, hogy pár nappal, pár héttel előtte elkezdjünk gondolkodni azon, amit vagy akit éppen ünnepelni szándékozok. Hogy mit is jelent számomra az a bizonyos ünnep. Szükségem van az elcsendesedésre (bár nem mindig sikerül), hogy hálát tudjak adni mindenért, hogy van mit és van akit ünnepelnem.
Karácsonykor Jézus testben való eljövetelét ünnepeljük ebbe az anyagi világba, hogy megszabadítson attól a korláttól, ami elválaszt bennünket a teremtő Istentől. Eljött emberként a földre, és életét adta, hogy nekünk örök életünk lehessen. Kapaszkodjunk bele ebbe a lehetőségbe, mert ez a legcsodálatosabb ajándék, amit ember kaphat ebben a világban.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg cukor
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg tortabevonó
- 10 dkg sárgabarack lekvár
- kevés rum eszencia

Elkészítése:
A barackot a rumeszenciával és a lekvárral együtt összeturmixolom. Összekeverem a dióval, keksszel, cukorral. Kis golyókat formálok belőle, majd olvasztott csokiba mártom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése