2014. november 9., vasárnap

Zöldbab saláta kapribogyós- tonhalas öntettel

Potyótól kaptam ezt a szenzációs receptet. Teljesen az én ízvilágom.
Hozzávalók:
- 50 dkg mélyhűtött, még fagyos vajbab

Az öntethez:
- 2 doboz 16 dkg- os tonhalkonzerv, lecsöpögtetve( kedvencem a Rio Mare vagy a Calvo)
- 2 ek majonéz
- 1 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 ek kapribogyó lecsöpögtetve
- só, bors
- 1 kis citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:
A fagyos babot sós lobogó vízben 6 perc alatt megfőzöm. Az öntet hozzávalóit összeturmixolom. Enyhén sózom, erőteljesebben borsózom. Citromlével ízesítem. A héját csak akkor reszelem bele, ha bió boltban vettem, mert a permetezett citromhéj nem egészséges.
A megfőtt babot leszűröm, és még melegen összekeverem az öntettel. Pár órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése