2014. szeptember 25., csütörtök

Oreos muffin

Szépek ugye?
A muffin lényege, a könnyen elkészíthető apró kis sütemények. Az esetek többségében azonban a látvány kicsit háttérben marad. Az oreos muffin esetében ez az állítás nem állja meg a helyét. Igazán különleges látványt nyújt a csokoládés, sötét, majdnem fekete keksz között a fehér vaníliás krém, továbbá a világos barna mogyoróvaj, és a kakaós tészta. Akinek a szépérzéke nem elégszik meg ennyivel, nyomhat a tetejére habot, tehet a habra merőlegesen még egy Oreo kekszet. De rengeteg módja van a cicomázásnak, ha valakinek van hozzá türelme. Nem kell reklámoznom az Oreo kekszet, azt hiszem mindenki szereti, bár nem olcsó mulatság.
Hozzávalók:
- 11,5 dkg vaj
- 26 dkg cukor
- 8 dkg holland kakaópor
- 1/2 tk só
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
Szükséges még hozzá:
- 24 db Oreo kekesz (csakis eredeti)
- natúr mogyoróvaj
- muffin papír és muffin sütő

Elkészítése:
A sütőt 180 C fokra melegítem.
A puha vajat, a cukrot , a kakaóport és a sót jól összedolgozom, majd egyesével hozzáadom a tojásokat folytonos keverés közben. A végén beleszitálom a lisztet, ezzel azonban nem kell túl sokat kevergetni.
A kekszeket megkenem mogyoróvajjal, majd kettőt- kettőt összeragasztok, és behelyezem a kis muffin kosárkába. Ráöntöm az előzőleg elkészített masszát olymódon, hogy a kekszek oldalára is lecsurogjon, töltse ki a muffin formát.
Előmelegített sütőben 10- 15 percig sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése