2014. április 10., csütörtök

Kínai mézes- szezámmagos csirke

Az egyik legfinomabb kínai étel a szezámmagos- mézes csirke. Jól illik hozzá a zöldséges tészta. Sárgarépa csíkokat, zöldborsót, nagy darabokra vágott lilahagymát, gombát megpirítok, majd a megfőtt tésztával és szójaszósszal összekavarok. Sózom, borsózom, és már kész is.
Hozzávalók:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 1 egész csirkemell
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor

Mázhoz:
- ketchup
- chili (erős pista)
- méz
- 3- 4 ek szezámmag

Elkészítése:
Felkockázom a húst. Egy tálba beleteszem a hozzávalókat ( liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítek. Beleforgatom a húst.
Elkészítem a mázat. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Ahogy kiveszem az elkészült húst, rögtön beleteszem a mázba, majd egy tálcára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése