2014. február 13., csütörtök

Diós mézes krémes

Nem baj ugye, ha Karácsony körül készült recepteket most teszek fel? Megnyugtatlak van még jó néhány. Egyébként is, jövőre is lesz Karácsony. :-)
Le kell írnom egy nagy dolgot. Nem bírom magamban tartani, olyan nagy örömmel tölt el. Rámtalált a Facebookon Bubi egyik unokatestvére, akit eddig én nem ismertem. Sokat mesélt magukról, a szülőkről, nagyszülőkről, rokonokról. A családfámban ez az ág kissé hiányos volt. Így most a helyére került sok minden. Ahogy telnek az évek, annál fontosabb a család számomra, nemcsak a szűk család........Érdekel, hogy mikor éltek, hogyan éltek, milyen neveket adtak a gyerekeiknek, milyen emberek voltak. Szeretem kutatni, hogy mi az, amit belőlük hordozunk, amivel tudtukon kívül megajándékoztak bennünket, hogy majd egykoron mi is továbbadjuk az utánunk következőknek. Mi az, ami még él belőlük, amitől más lett a világ csak azért, mert valamikor itt jártak ezen a csodálatos sárgolyón. Milyen látható és érzékelhető nyomot hagytak maguk után?
Kutatásaim során egyik ámulatból a másikba esek. Jó tudni, hogy nem a semmiből "jöttem", hogy olyan emberek előztek meg engem, akikre most is büszke lehetnék, és akiktől sokat tanultam és sokat lehetne tanulni még most is a XXI- ik században.
Nagyon boldog vagyok Kati, hogy megtaláltál! Hiszem, hogy nem a véletlen műve volt. Hiszek az Isteni gondviselésben és irányításában.
"Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik."
Weöres Sándor
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
-  2 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 4 egész tojás
- 10 dkg margarin
- egy citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 6 dl tej
- 10 dkg margarin
- rum aroma

Hozzávalók a csokimázhoz:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
-  2 ek kakaó

Elkészítése:
A tésztához összegyúrom a hozzávalókat és négy lapot sütök belőle (2- 3 mm vékonyra nyújtom)
A krémhez a lisztből és a tejből krémet főzök. Miután kihűlt hozzáadom a margarint, cukrot, diót, rum aromát, vaníliát. Kikeverem majd megkenem vele a lapokat. A tetejére csokimázt teszek.
A csokimázhoz felolvasztom a margarint, hozzáadom a cukrot és a kakaót. Melegen kenem fel a tésztára. Ízlés szerint meg lehet szórni darált dióval is, hogy mutatósabb legyen.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése