Kissé szokatlan volt ez a helyzet, hisz 32 éve soha nem voltunk gyerekek nélkül ezen az ünnepen. Na de nem volt azért olyan szomorú, mert tudtuk, hogy együtt vannak a gyerekeink, jól érzik magukat. Milán is élvezte nagyon a nagybácsikák jelenlétét. Jókedvű volt és minden programban ő is részt kívánt venni. Ini meg egyetlen lányként a négy fiúval.
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 9 ek liszt
- 1- 2 ek olaj
- sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 nagy doboz ananász konzerv
- fél üveg finom meggy dzsem
- ízlés szerint porcukor (6- 7 ek)
Elkészítése:
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és az olajjal jól kikeverem. Hozzászitálom a lisztet és a sütőport, majd vajazott tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon szépen megsütöm.
Közben a vaníliás pudingport 5 ek cukorral és fél liter ananászlével megfőzöm. Hagyom kihűlni. A habtejszínt felverem 2 ek cukorral és a habfixálóval. Hidegen összekeverem a két masszát.
A kihűlt piskótát kettőbe vágom középen. Az alsó lapot meglocsolom enyhén az ananász befőtt levével, megkenem vékonyan meggy dzsemmel, majd a krém felével. Sűrűn ananász darabkákkal megszórom, majd ráhelyezem a második lapot, amelyet előzőleg szintén meglocsolok egy kicsit az ananász befőtt levével. Ezután bevonom a maradék krémmel és ízlés szerint díszítem. Néhány órára hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése