2014. január 5., vasárnap

Ananászos habos

Érdekes volt az idei Karácsonyunk. Volt is meg nem is. Mivel Andris és Márk az ünnepekre elutaztak Írországba Szabolcsékhoz, egy héttel előtte már elkezdtünk ünnepelni. Finomakat főztem, sütöttem. Aztán Karácsonykor folytattam a sütés- főzést, bár akkor már csak hárman ünnepeltünk Sanyival.
Kissé szokatlan volt ez a helyzet, hisz 32 éve soha nem voltunk gyerekek nélkül ezen az ünnepen. Na de nem volt azért olyan szomorú, mert tudtuk, hogy együtt vannak a gyerekeink, jól érzik magukat. Milán is élvezte nagyon a nagybácsikák jelenlétét. Jókedvű volt és minden programban ő is részt kívánt venni. Ini meg egyetlen lányként a négy fiúval.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 9 ek liszt
- 1- 2 ek olaj
- sütőpor
- csipet só

Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 nagy doboz ananász konzerv
- fél üveg finom meggy dzsem
- ízlés szerint porcukor (6- 7 ek)


Elkészítése:
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és az olajjal jól kikeverem. Hozzászitálom a lisztet és a sütőport, majd vajazott tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon szépen megsütöm.
Közben a vaníliás pudingport 5 ek cukorral és fél liter ananászlével megfőzöm. Hagyom kihűlni. A habtejszínt felverem 2 ek cukorral és a habfixálóval. Hidegen összekeverem a két masszát.
A kihűlt piskótát kettőbe vágom középen. Az alsó lapot meglocsolom enyhén az ananász befőtt levével, megkenem vékonyan meggy dzsemmel, majd a krém felével. Sűrűn ananász darabkákkal megszórom, majd ráhelyezem a második lapot, amelyet előzőleg szintén meglocsolok egy kicsit az ananász befőtt levével. Ezután bevonom a maradék krémmel és ízlés szerint díszítem. Néhány órára hűtőbe teszem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése