2013. december 2., hétfő

Aszaltszilvás marcipán

Gyors léptekben közeledik a Karácsony, és minden valamire való háziasszony előkotorja a legkiválóbb receptjeit, a legfinomabb hozzávalókkal. Mennyei csemege.......Olyan asszonyok részére készült ez a recept, akik nagyon nem érnek rá, de szívük minden szeretetével és két kezük munkájával szeretnének kedveskedni családjuknak, barátaiknak.
A békés Adventi várakozás idején előre is el lehet készíteni, mert elég sokáig megőrzi frissességét.
Ajándéknak is kiváló. Értékelni fogja bizonyára, aki kapja.
Rajta hát!!!!

Hozzávalók:
- szükség szerinti mennyiségben marcipán 10- 20- 30 dkg
- 20- 30 dkg aszalt szilva
- porcukor a nyújtáshoz

Elkészítése:
Egy gyúródeszkára akkora fóliát helyezek, amekkorára ki szeretném nyújtani a marcipánomat. Megszórom porcukorral, majd ráhelyezem a marcipán masszámat. Ismét megszórom egy kis porcukorral, letakarom még egy fóliával , és szépen kinyújtom 0,5 cm vastagságúra. A két szélére aszalt szilvát helyezek sorban a kinyújtott marcipánra, majd mindkét oldalról feltekerem szépen.Fóliába csomagolom jó szorosan, majd hűtőbe teszem néhány órára. Éles késsel vékony szeleteket vágok belőle.............és már kész is van a finomság.
A mellette lévőnek úgy emlékszem már feltettem a receptjét. Az aszalt sárgabarackos, marcipános étcsoki. Szenzációs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése