2013. október 28., hétfő

Mascarponés- kevert gyümölcsös (körtés és sárgabarackos)

Van itthon Mascarponém, de nincs kedvem tiramisut készíteni belőle. Gondolkodtam krémes dolgokban is, de valahogy mégis erre esett a választásom. Nem bántam meg.
Az édes illat, amely körbelengi a konyhát............és a lépcsőházból belopódzkodik a szomszédok otthonaiba...... Leírhatatlan........
Valami melegség tölti be az ember testét- lelkét................Valami, amire néhány évtized múlva olyan jó lesz emlékezni...........

Hozzávalók:
( fele is bőven elég )
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 8 db tojás
- 50 dkg Mascarpone
- 15 dkg tejföl
- csipet só
- 3/ 4 csomag sütőpor
- 1 nagy doboz sárgabarack konzerv
- 1 doboz körte konzerv

Elkészítése:
A lisztet, tojást, cukrot, sót, Mascarponet, tejfölt és sütőport néhány laza mozdulattal összedolgozom, és mehet is a kikent tepsibe. Én egy nagy tepsibe és egy közepes kerek jénaiba sütöm, mert ez azért egy nagy mennyiség. A nagy tepsi tetejére sárgabarack szeleteket helyezek, a kis kerekre pedig körte karikákat, aszalt áfonyával és aszalt sárgabarackkal díszítve.
Előmelegített sütőben 170- 180 fokon 35- 40 perc alatt szép aranybarnára sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése