2013. augusztus 29., csütörtök

Tortilla


Ha másképp nem eszi a gyerek a salátákat, nem árt cselhez folyamodni. Tortillában biztos szívesen megeszi. Kellemes és napjainkban igen divatos latin- amerikai étel. A Kolumbusz előtti időkből származik Mexikóból. Eredetileg kukoricalisztből készült majd a spanyolok nevezték el tortillának "tortácska".
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1/2 dl olaj
- 3 dl langyos víz
- 1 tk só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 ek olaj


Töltelékhez:
- csirkemell filé
- só, bors vagy bármilyen fűszer (görögös, magyaros stb)
- saláta
- hagyma
- paradicsom
- mehet még bele kevés vékonyra gyalult káposzta vagy uborka

Öntethez:
- 5 dl joghurt
-  3- 4 gerezd fokhagyma
-  kevés aprított zöld kapor

Elkészítése:
A lisztet az olajjal, sóval, sütőporral és egy kevés vízzel összegyúrom. Fokozatosan hozzáadom a 3 dl vizet mind, és egy jó ruganyos tésztát gyúrok belőle kb 6- 7 percen keresztül.
8 részre osztom, és kis korongokat formálok belőlük. Nedves ruhával letakarva fél órát pihentetem.
Majd 2- 3 mm vastagságúra nyújtom. Nem túl forró serpenyőben 2-3 perc alatt készre sütöm (mindkét oldalát)
Egyszerre lehet többet is készíteni, mert mélyhűtőben egy dobozban eláll.

A töltelékhez a csirkemellfilét ceruza-vékonyra vágom, fűszerezem sóval, borssal és hirtelen kisütöm egy kis olajon egy serpenyőben.
A salátát felaprítom, a paradicsomot felszeletelem. A hagymát apróra vágom.
Ezekkel megtöltöm a kisült lapokat és ízlés szerint nyakon öntöm fokhagymás- kapros joghurttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése