2013. július 25., csütörtök

Szezámmagos zsemle sonka roládokkal

Ismét itthon voltak Szabolcsék, és ilyenkor igyekszem a kedvükbe járni az ételekkel is. Egyik reggel szezámmagos zsemlét sütöttem frissen és azt töltöttem meg finomságokkal.
Érdemes rááldozni az időt. A zsemle receptjét Limarától vettem.
Milánnak sajnos nem volt túl jó az étvágya, ami gondolom a fogzásával is magyarázható.
Régen láttuk egymást személyesen, ennek ellenére nagyon jó haverok lettünk seperc alatt. Végtelenül kedves, közvetlen és barátságos gyerek az én drága kis unokám. 22 hónapos, de határozott elképzelése van dolgokról, és ki is tart mellette keményen.
Nagy élmény volt naponta többször is az ablakunk alatt elhaladó autókat, motorokat megfigyelni. Már első nap megtanulta az "elment" kifejezést, amit általában a motorbiciklikre alkalmazott. A biciklit leegyszerűsítette, és laza eleganciával "ktk"- nek ejtette.
Nemrég ment el, de máris hiányzik.

Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 4 ek olaj
- 1 tojás
- 10 dkg joghurt
- 60 dk liszt
- 1 csomag élesztő (2- 5 dkg)
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatom a langyos cukros tejben. Majd összedolgozom a többi hozzávalóval. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztem. Kb. 9 egyforma zsemlét formázok a megkelt tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, majd ismét kelesztem. Felvert tojással megkenem a tetejét,szezámmagba mártom és 180 fokos sütőben készre sütöm.
A sonka szeleteket egy- egy szelet sajttal feltekerem. Krémsajttal megkenem a kettévágott zsemlét, belehelyezem a sonka- sajt tekercseket, paradicsom, paprikával, salátával, olajbogyóval megtöltöm, és egy forró citromos angol vagy ír teával már fogyasztható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése