2013. április 8., hétfő

Sütés nélküli stracsatella

Ha nincs időtök, és valami igazán különleges finomságra vágytok, akkor ez a recept nektek való. Max. fél óra mindenestől. Nem lehet elrontani, és garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána.

Hozzávalók:
- 1 liter tej+ 2 dl a forgatáshoz
- 2 dl búzadara
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 30- 40 db cukrozott tetejű minőségi babapiskóta
- 12, 5 dkg margarin
- 2,5 dl tejszín
- 15- 20 dkg minőségi étcsoki+ 5- 10 dkg a tetejére

Elkészítése:
Az 1 l. tejben elkevert darát a cukorral a tojássárgákkal és a sóval egy habverő segítségével jól elkeverem, majd felteszem a tűzre, és állandó keverés mellett (a habverővel) krémesre főzöm. Ha elkészült, langyosra hűtöm és belekeverem a margarint. Ideális esetben a hideg krémhez keverem, de általában nincs türelmem kivárni. Abban az esetben, ha a főzött krémbe tojássárgáját is főzök, akkor a margarin nem csapódik ki olyan könnyen, akkor sem, ha a langyos krémhez adom.
Külön edényben a tejszínt  kemény habbá verem, és ízlés szerint belereszelek 15- 17 dkg étcsokit.
Egy közepes méretű jénai tepsit (kb. 25X35cm) kirakok tejben megforgatott babapiskótával( nem kell agyon áztatni, mert a krémtől majd bepuhul). Erre rákenem a főzött krém felét, majd erre rá a csokireszelékes tejszínhabot. Ismét egy sor tejbe mártott babapiskóta következik, amelyre rákenem a maradék krémet és legvégül a csokis habot. A tetejére vastagon étcsokit reszelek. Mehet is a hűtőbe néhány órára, de az sem baj, ha pihentetjük egy éjszakán át. Minél "pihentebb" annál krémesebb, hiszen a babapiskóta gyönyörűen bepuhul a krémtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése