2013. március 28., csütörtök

Vendégváró szelet babapiskótával

Boros Judit féle babapiskótás szelet. Bocsánat, az anyukájáé, aki nagy mestere a süteményeknek. A süteményei nemcsak különlegesen finomak, hanem szépek is. Erre szokták azt mondani, hogy "szívvel- lélekkel készítette". Az igazság az, hogy a szívemet és szívem minden szeretetét beleadom én is a süteményeimbe, de valahogy a szépség nálam többnyire elmarad. Kézügyesség, éles kés, kreativitás vagy idő hiánya talán??? Sebaj, az íze a lényeg, és ennek az íze felejthetetlen, egy nagyon puha, krémes igazi "család kedvence" sütemény.

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 ek kakaó
- 1 ek méz
- 1 tojás
- 1 csapott kk szalagáré

Krémhez:
- 7 ek liszt
- 7 dkg cukor
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor

- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek forró víz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg babapiskóta

A lapokhoz a hozzávalókat összekeverem, majd két lapot sütök belőle.
Az első négy hozzávalóból krémet főzök. Külön kikeverem a margarint a cukorral, majd 2 ek forró vizet és 2 csomag vaníliás cukrot adok hozzá.
Mindezt összekeverem a kihűlt főzött krémmel.
A krém egyik felét az alsó lapra kenem, erre teszem a piskótát szorosan egymás mellé, majd a krém másik felét erre rákenem, és a másik lappal letakarom.
Cukormázt készítek 1 tojás fehérjéből 20-25 dkg cukorból. Ezzel bevonom a tetejét, és olvasztott csokit csurgatok rá csíkokban, majd villával cifrázom.
Legalább egy nap szükséges ahhoz, hogy a piskóta bepuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése