2013. március 24., vasárnap

Posírozott tojás (buggyantott)

Péntek este jó sokáig beszélgettünk Judit húgommal. Épp mondtam, hogy, amíg közelebb voltunk egymáshoz, nem beszélgettünk ennyit, mint most 10.000. kilométerről. Amióta Arizonában él, gyakrabban cseverészünk nem csak fontos, de olykor könnyed kevésbé jelentőségteljes dolgokról. Bevallom, a személyes találkozást ez nem pótolja, de azért tényleg jobb, mint semmi.
Nos, a péntek esti világot megváltó beszélgetésünk alkalmával tojásos recepteket csereberéltünk. A végén csak úgy félvállról megemlítette az alábbi receptet. Ma reggel el is készítettem, és hát nálam totális sikert aratott. A fiúknak sok volt a paradicsom. Ők a teában lévő citromlevet is mindig sokallják. Sebaj, én biztos gyakran készítek majd magamnak ilyent. Köszönöm Judit a receptet!!!!!
Hozzávalók:
- tojás
- só
- bors
- ecet
- víz
- fokhagyma
- coctail paradicsom
- pici olíva olaj

Elkészítése:
Néhány szem coctail paradicsomot bemetszek, és megtöltöm fokhagymával. Egy paradicsomba egy gerezd fokhagymát teszek szelve. Most éppen fürtös paradicsomom volt itthon, de ezzel is szenzációs. Meglocsolom enyhén olíva olajjal, és beteszem a sütőbe, hogy egy kicsit süljenek össze az ízek. A paradicsomnak nem kell szétfolynia, éppen csak ellágyuljon szegényke.
Egy mély serpenyőbe kb. 1,5 liter vizet forralok. Elég erősen sózom a vizet, és 1,5- 2 ek ecetet öntök bele. A tojásokat egyenként feltöröm olymódon, hogy a sárgájuk ép maradjon. A gyöngyöző vízbe egyenként óvatosan beleöntöm, és hajszál pontosan 3 percig "főzöm". A víznek soha nem szabad lobognia. Egyes receptek szerint a főző vízbe nem kell sót tenni csak ecetet. Nekem ez így kényelmesebb.

3 perc után szűrőlapáttal óvatosan kiszedem, és a fokhagymás sült paradicsomokra helyezem. Lehet még sózni, borsózni, sőt valamilyen aprított zöldfűszerrel megszórni. (bazsalikom vagy petrezselyem...)
Nagggyon fincsi reggeli. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése