2013. február 24., vasárnap

Szárazbab pástétom

Rengeteg növényi fehérjét tartalmaz, sportolóknak kiváló húshelyettesítő pástétom. Zöldpaprikával, savanyú káposzta kockákkal szenzációs.
 Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 1 db kisebb babérlevél
- késhegynyi köménymag
- pici borsikafű
- vegeta ízlés szerint
- 1/2 sárgarépa
- egy kis karika zeller
- 1/2 petrezselyem gyökér
- 1-2 ek tejföl

Elkészítése:
A babot este beáztatom, majd reggel odateszem főni a babérlevéllel és a zöldségekkel. Zöldségből nem kell sok bele, hogy ízben inkább a bab domináljon.Főzés után sózom csak, hogy kellőképpen be tudjon puhulni.
Ha kész, leszűröm, fűszerezem és összeturmixolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése