2013. január 3., csütörtök

Téli töltött tojás 3

Szilveszterre készültek a kis hóemberkék, hogy legyen valami télies hangulata is az ünnepnek. Kint ugyanis nem volt hó. Idén nem csináltam nagy ügyet a Szilveszterből. Néhány majonézes saláta, fasírtkák, töltött tojás, virslis falatkák, sütemények, gyümisaláta. Talán ennyi volt. Elég is volt bőven. Andris Tamással Szerbiában szilvesztereztek, Márknál vendégek voltak. Éjfélkor a szomszédok felköszöntöttük egymást. Ez egy kedves régi jó szokás nálunk a házban. Lajos tüzijátékozott az iskola udvarán, amit mi csak az ablakból néztünk. Lusta voltam felöltözni és lemenni. Ezúttal kívánok minden kedves olvasómnak nagyon boldog 2013- as évet! Hozzátok ki a legjobbat belőle!!!!!!
Hozzávalók:
- 8- 10 tojás attól függően, hogy hány személy részére készül
- 8- 10 dkg libamáj pástétom
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk mustár
- só, bors
- 1- 2 ek citromlé ízlés szerint
- majonéz+ tejföl+ só, bors

Elkészítése:
A tojásokat alaposan megmosom, majd keményre főzöm. Ha kész, hideg vízzel nyakon öntöm, és várok néhány percet, míg kihűlnek. Eltávolítom a héját, levágom a kevésbé csúcsos végét. Egy kis tálkába kikaparom a sárgáját. Hozzáadom a májkrémet, a tejfölt, a mustárt, sót, borsot, kevés citromlevet. Egy villával összenyomkodom, majd elkeverem. Megtöltöm vele a tojások nagyobbik felét. A majonézbe keverek még kevés tejfölt, sózom, borsózom. A tányér alján elsimítom, ebbe kerülnek a kis hóemberkék.
A tojásoknak a kisebbik felét is megtöltöm a krémmel, majd egy másik tányérra helyezem. Ezek már nem annyira szépek.
A fejeket főtt krumpliból készítem. Szemet, gombot borsból. A kalap főtt sárgarépából készül. Az egész emberkét egy fogpiszkálóval állítom össze, hogy szét ne csússzon.
A dekoráció lehet bármilyen, alkalomtól, kedvtől, ízléstől függően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése