2012. október 23., kedd

Szabolcs szülinapi csokitortája

A legszebb ajándék, amit Istentől kaptunk, az a gyerekeink. Közülük az első Szabolcs, aki 10.22. -én töltötte a 30- ik életévét. Hálásak vagyunk értük.
Mintha csak most lett volna, máig előttem van az a csodálatos nap, amikor kezembe foghattam a saját kisbabámat. Gyönyörű szép volt, és már akkor úgy tudott nézni, hogy az erőm is elhagyott.
Később a tiszta tekintetéhez, egy még tisztább jellem párosult. Talán az őszintesége volt a legmeghatóbb.
Sajnos nem ünnepelhettünk együtt ezen a napon. Kicsit előre kellett hozni a köszöntést. Majdnem két hónappal előtte kapta meg a tortáját. Augusztusban, amikor itthon voltak, akkor csaptunk egy hármas szülinapi bulit.
Nagyon sok szeretettel gondolunk rád!
Köszönjük, hogy a szüleid lehetünk!!!!! Sok szép percet, órát, évet köszönhetünk neked!!!!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 9 ek liszt
- 8 csapott ek porcukor
- 3- 4 ek minőségi kakaópor
- 2 ek olaj
Krémhez:
- 45- 50 dkg  mascarpone
- 1,5 dl habtejszín
- 30 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A tojásokat egészben habbá keverem, majd hozzászitálom a lisztet, kakaót, végül hozzáadom az olajat. Óvatosan összekeverem, és kerek tortaformában előmelegített sütőben 200 fokon kisütöm.
Közben a csokit felolvasztom vízgőz felett, belekeverem fokozatosan a mascarponét, majd legvégül a keményre felvert tejszínhabot. Ha kicsit hígnak találom, teszek bele egy kis zacskónyi habfixálót, de ez nem fontos.
A kihűlt tésztát két helyen elvágom, így három lapot nyerek belőle. A lapokat megkenem a csokis krémmel, illetve bevonom kívülről is vele. Ízlés szerint díszítem. Szabolcs esetében stílszerű a számítógép, hiszen az a munkája, hobbija. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése