2012. szeptember 10., hétfő

Mákos- diós- kakaós

Kár, hogy a sok munka eredménye az, hogy pillanatok alatt elfogy. Nem bánnám, ha hosszabb ideig élvezhetnénk munkám gyümölcsét.
Hozzávalók:
- 3 kis pohár tejföl
- 3 egész tojás
- 15 ek cukor
- 5 ek dió
- 5 ek mák
- 2 ek kakaó
- 3 kk szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:
- 1 l tej
- 9 ek gríz
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin

Mázhoz:
- 1 csomag Dr. Oetker folyékony étcsoki

Elkészítése:
Az első laphoz kikeverek 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot. Hozzáadok 5 ek lisztet, 5 ek diót,  1 kk szódabikarbónát. Egy nagyobbacska tepsit kibélelek sütőpapírral, megkenem vajjal,beleöntöm és elsimítom a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon pár perc alatt megsütöm.
A második lap esetében ugyanúgy járok el, csak a darált dió helyett 5 ek darált mákot keverek a masszába.
A harmadik laphoz pedig a mák helyett 2 ek kakaót keverek bele.
A krémhez 1 liter tejben megfőzök 9 ek grízt. Amíg kihűl kikeverem a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összevegyítem a kétféle masszát.
A kihűlt lapokat megkenem a krémmel. Legalulra kerül a mákos, középre a kakaós majd legfelül a diós.
A tetejét csokimázzal vonom be. Melegvízbe  mártogatott késsel szeletelem. Sajnos így is megrepedt néhol a csoki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése