2012. szeptember 28., péntek

Csirkehús pástétom

Marica atom fincsi pástétomja. Valahányszor elkészítem, nagy szeretettel gondolok rá és azokra a napokra, amikor gondoskodó szerető szárnyai alá gyűjti a nagy családot, és együtt lehetünk mindannyian. Köszönet érte Marica!!!!!!
Nagyon kedvelem a kreatív ételeit. A művészi hajlamai a konyhában is megnyilvánulnak. Ételei szinte minden érzékszervünkre egyforma erővel hatnak. Illatuk, szépségük, ízük................mind, mind megérne egy mesét. Mindez olyan környezetben, amelyiknek minden kis négyzetcentimétere az ő keze munkáját dicséri.
 Hozzávalók:

- 2 db hagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 db főtt tojás
- borsikafű
- köménymag
- tejföl
- majonéz
- mustár
-só, bors, pirospaprika

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, és olajon megdinsztelem, hozzáadom az apróra vágott paprikát, kockára vágott húst. Sózom, borsózom, és csirkepörkölet készítek belőle. Az apróra vágott paradicsomot is beledobom, és további fűszereket: borsikafüvet, őrölt köményt, pirospaprikát adok hozzá.
Ha kész, összeturmixolom 3 db főtt tojással és tejföllel ízlés szerinti mennyiségben. Pici majonéz és mustár is sokat segít a pástétom minőségén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése