2012. szeptember 17., hétfő

Árpakása aszalt vörösáfonyával

Reggelire nem is tudok jobbat elképzelni, mint az árpakását aszalt gyümölcsökkel.
Gazdag nyomelemekben, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, ami kétszer olyan mennyiségben található benne, mint például a barnarizsben. A normális szív és agyműködéshez elengedhetetlen.
Bátran ajánlom édesszájú gyerekeknek, akik nem hajlandóak semmi egészséges reggeli enni. Ez egyfajta tápláló, laktató csemege- reggeli.
Természetesen felnőttek számára is ideális ezzel kezdeni a napot.
Hozzávalók kb 2 adaghoz:
- 1 bögrényi árpagyöngye (kb 10 dkg)
- 1 liter víz
- 2 ek méz (hanyagolható)
- késhegy só
- aszalt vörösáfonya, mazsola, vagy bármilyen aszalt gyümölcs ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítése:
Az árpagyöngyét megmosom, és felteszem 1 liter vízben főni. A vizet sózom, de nagyon picit.
Ha felforr, leveszem a lángot takarékra, és kb egy órán keresztül fedő alatt párolom.
Ha kész, hozzákeverem az aszalt vörösáfonyát, az extra nagyszemű mazsolát, és szükség esetén a mézet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése