2012. június 3., vasárnap

Barna szalakális citromkrémes finomság

Hihetetlen könnyű és finom sütemény. Sokszor gondolkoztam azon, hogy érdemes- e nagyon finom ételeket süteményeket készíteni. Az ember öngólt rúg, mert nem tud megálljt parancsolni az evésben. Ha viszont csak azért eszünk, hogy éhen ne haljunk, akkor hiányzik az élvezet belőle, sőt az elkészítése sem okoz annyi örömöt.Fontos lenne elsajátítanunk a mértékletesség tudományát, a mindenből keveset elvét. Már a Bibliában is szépen le van írva, hogy aki önuralmat tud gyakorolni, az erősebb a hősnél, aki városokat hódít. Ez utóbbihoz elegendő a testi erő, de az önuralomhoz valami sokkal nagyobb erőre van szükség.

Hozzávalók:
- 4 ek tej
- 1 dkg szalakáli
- 6 tojás
- 1 csomag Rama margarin
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 3- 4 ek kakaó

Krémhez:
- 4 ek liszt
- 2 ek cukor
- egy citrom héja és leve
- 1,5- 2 dl tej
- 1 csomag Rama margarin
- 15- 20 dkg porcukor

- étcsoki a bevonáshoz

Elkészítése:
4 ek tejben feloldok egy csomag szalakálit. A 6 tojás sárgáját a 25 dkg margarinnal és a 30 dkg cukorral habosra keverem. Hozzáadom a feloldott szalakálit, a lisztet, a 6 tojás habját és a kakaót. Nagy tepsi hátán 2 lapot sütök belőle.
Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt, amit olajjal vagy vajjal megkenek sütés előtt.
A krémjéhez 4 ek lisztből 2 ek cukorból, egy citrom reszelt héjából 1,5- 2 dl tejből krémet főzök. Ha kész, a citrom levét belekeverem. 1 csomag Ráma margarint 15- 20 dkg porcukorral habosra keverek és összedolgozom a főzött krémmel.
A lapokat megkenem a krémmel, a tetejét bevonom csokimázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése