2012. április 1., vasárnap

Csokitorta Magdi szülinapjára

Nagy szeretettel készítettem Magdi szülinapjára ezt a tortát. Remélem ízleni fog neki. Nem most volt március 20-a, de megszokhattátok, hogy szinte mindig késve kerülnek fel a receptjeim.Az utókor számára ez nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna.:-)
Hozzávalók:
- 7 db  nagy tojás
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 2 ek víz

- 5 dl habtejszín
- 2 ek kakaópor
- 2 ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag Dr Oetker étcsoki
- 2 doboz valamilyen ostyarudacska( mogyorós és csokis) a díszítéshez
- mentolos csokoládédrazsé a díszítéshez (fehér és rózsaszín)

Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból egy kakaós piskótát készítek. Felverem a tojások fehérjét habbá, a sárgáját 2 ek vízzel és a cukorral szintén habosra keverem. Hozzáadom a szitált lisztet és kakaót, majd óvatosan belekeverem a habot is.
Két kivajazott kerek tortaformában közepes hőmérsékleten megsütöm. Az egyik forma kisebb átmérőjű, mint a másik, illetve nem teljesen függőleges a fala. Ha kihűlt, elvágom középen mind a kettőt.
Közben félig felverem a cukorral a habtejszínt, hozzáadom a habfixálót és azzal keményre verem a habot. Beleszitálom a kakaót és óvatosan összekeverem. Megtöltöm a lapokat. A tetejére csokit olvasztok. Ostyarudacskákkal körbedekorálom, és egy selyemszalaggal átfogom, hogy szét ne hulljanak. A tetejét mentolos csokoládédrazséval díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése