2012. március 4., vasárnap

Kókuszos- kávés szelet

Ha fele olyan szép lenne, mint amilyen finom, akkor már kiállításra is vihetném. Nem viccelek, mámorítóan finom sütemény. A kókusz és a kávé ízének keveréke valami mesés. Erre jön még a szigorúan minőségi étcsoki. Holmi tejbevonóval nagyon el lehet rontani. Nem érdemes ezen spórolni. Az az elvem, hogy inkább ritkábban sütök, de akkor mindent bele!
Szerintem egy jó étel vagy finom sütemény felér egy műalkotás élvezetével. Ma reggel láttam a TV- ben egy mester cukrászt, akit Andrea Bocelli dalai ihlettek az ízek és formák megteremtésében. Nem mindennapi, ugye? Hihetetlen gyönyörű süteményeket alkotott. Szinte lehetett érezni az ízét valamennyinek a formája alapján.
Igen, ahogyan a zenének vagy egy festménynek, szobornak van hangulata, harmóniája, úgy egy finomságról is el lehet mondani ugyanezt. Az ízek, az aromák mind a helyükön vannak, és olyan elegyet képeznek, amiről azt mondja az ember, hogy tökéletes!!!!
Sajnálom, hogy a "fizimiskája" korántsem tükrözi belső rejtett értékeit.:-(
 Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 6 ek liszt

Hozzávalók a krémhez:
- 7 tojás sárgája
- 16 dkg cukor
- 1 púpos ek liszt
- 1,5 dl erős kávé (1,5 dl víz + 1, 5 púpos evőkanál Davidoff instant kávé)
- 25 dkg Rama margarin

Hozzávalók a mázhoz:
- Dr. Oetker csokimáz ÉT

Elkészítése:
A 7 tojásfehérjéből és a 30 dkg porcukorból kemény habot verek. Hozzáadom a 20 dkg kókuszreszeléket és a 6 ek lisztet. Lazán összekeverem.
Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral. Megkenem vajjal és beleöntöm a kókuszos masszát. Aranysárgára sütöm 200 fokon. Nem néztem az időt, de kb 20 perc alatt. Azt javaslom, hogy figyeljétek, mert nem mindig annyi az annyi.
A krémhez összekavarom egy lábosban a tojások sárgáját, a 16 dkg cukrot, az 1 ek lisztet és a 1, 5 dl kávét a fent leírt módon. Mindezt állandó keverés mellett sűrű krémmé főzöm.
Ha kihűlt, hozzákeverek 25 dkg habosra kavart margarint.
A hideg tészta tetejére simítom ezt a krémet. A krém tetejét csokimázzal vonom be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése