2012. március 11., vasárnap

Angol szelet citromos krémmel

Évekkel ezelőtt az egyik kedvenc sütim volt. Mostanában csak azért mellőzöm, mert egy kicsit macerás az elkészítése. A lányoknak sütöttem az egyetemen, merthogy névnapom volt, és ilyenkor az a szokás nálunk, hogy az ünnepelt megkínálja a köszöntőket.
Pehelykönnyű, nagyon finom sütyike.

Hozzávalók:
- 4 ek tej
- 1 dkg szalakáli
- 6 tojás
- 1 csomag Rama margarin
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 2 ek kakaó
- 1 csomag puncs pudingpor

Krémhez:
- 4 ek liszt
- 2 ek cukor
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 1 csomag Rama margarin
- 15- 20 dkg porcukor
- étcsoki a bevonáshoz

Elkészítése:
4 ek tejben feloldok egy csomag szalakálit. A 6 tojás sárgáját a 25 dkg margarinnal és a 30 dkg cukorral habosra keverem. Hozzáadom a feloldott szalakálit, a lisztet és a 6 tojás habját. Miután összekeverem, háromfelé osztom a masszát. Az egyiket simán tepsi hátán megsütöm, a másikba 2 ek kakaót keverek, azt is tepsi hátán megsütöm, a harmadikba egy csomag puncs ízű pudingport keverek, és tepsi hátán megsütöm.
Ha megsült lehúzom róla a sütőpapírt, amit olajjal vagy vajjal megkenek sütés előtt.
A krémjéhez 4 ek lisztből 2 ek cukorból, egy citrom reszelt héjából 1,5- 2 dl tejből krémet főzök. Ha kész, a citrom levét belekeverem. 1 csomag Ráma margarint 15- 20 dkg porcukorral habosra keverek és összedolgozom a főzött krémmel.
A kakaós lap kerül legalulra, ezt megkenem a krém egy részével, majd a rózsaszínű lap következik, amelyiket szintén megkenek krémmel. Majd legvégül a sárga, amire csokimázat simítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése