Az almás változata is fantasztikus, abba zabpelyhet is tettem. Ezt anélkül készítettem. Hihetetlen gyors, egyszerű és nagyszerű. Szabolcs neked ajánlom valamelyik variációt, hogy készítsd el.
Hozzávalók:
- 2 teásbögrényi liszt (Ebből fél bögrényi lehet zabpehely.)
- 2 teásbögrényi tej (Nyugodtan lehet több tejet hozzáadni. Ne legyen nagyon sűrű a tésztája.)
- 5- 6 db tojás
- só
- 1 púpos ek cukor (Ízlés szerint mehet több is bele)
- 3 ek cukor
- 1/2 tk fahéj
- vaj a tepsi kikenéséhez
- meggy vagy meggy befőtt (Eperrel, meggyel, barackkal, almával is nagyon finom.)
Elkészítése:
A lisztet, tejet, sót , tojást összekavarom 1 ek cukorral. Kivajazott tepsibe (35X 35 cm) öntöm a masszát. A meggyet szép sorba lerakom a tészta tetejére. A három evőkanál cukrot összekeverem a fél teáskanálnyi fahéjjal és rászórom a meggyre. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöm. A sütési idő nem több 15- 20 percnél. Langyosan a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése