2012. február 14., kedd

Tepsiben sült palacsinta meggyel

Az almás változata is fantasztikus, abba zabpelyhet is tettem. Ezt anélkül készítettem. Hihetetlen gyors, egyszerű és nagyszerű. Szabolcs neked ajánlom valamelyik variációt, hogy készítsd el.
 Hozzávalók:
- 2 teásbögrényi liszt (Ebből fél bögrényi lehet zabpehely.)
- 2 teásbögrényi tej (Nyugodtan lehet több tejet hozzáadni. Ne legyen nagyon sűrű a tésztája.)
- 5- 6 db tojás
- só
- 1 púpos ek cukor (Ízlés szerint mehet több is bele)

- 3 ek cukor
- 1/2 tk fahéj
- vaj a tepsi kikenéséhez
- meggy vagy meggy befőtt (Eperrel, meggyel, barackkal, almával is nagyon finom.)

Elkészítése:
A lisztet, tejet, sót , tojást összekavarom 1 ek cukorral. Kivajazott tepsibe (35X 35 cm) öntöm a masszát. A meggyet szép sorba lerakom a tészta tetejére. A három evőkanál cukrot összekeverem a fél teáskanálnyi fahéjjal és rászórom a meggyre. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöm. A sütési idő nem több 15- 20 percnél. Langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése