2012. február 23., csütörtök

Rántott zellerkarikák krumpli salátával

Nem hiszem, hogy a kedvenc ételem lesz a rántott zeller, bár sosem lehet tudni. Egyébként nagyon szeretem a rántott zöldségeket, de valahogy ez mégsem az igazi számomra. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem jó. Ha megkínálnak valahol vele, szívesen elfogadom, de jómagam nem biztos, hogy túl gyakran készítek belőle.
Hozzávalók:
- zeller
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só, bors, cukor, citromlé


Elkészítése:
A zellert kb 6 mm vastagságú karikákra vágom. Sós, enyhén cukros és enyhén citromleves vízben roppanósra főzöm néhány perc alatt. Hagyom kihűlni, majd papírkendővel leitatom a fölösleges folyadékot róla. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártogatom, és bő forró olajban aranysárgára sütöm.
A krumplisalátához a krumplit héjában megfőzöm, majd leöntöm róla a fövővizet. Meghámozom és kockára vágom.Ehhez a salátához adtam még egy szép egészséges póréhagymát, feldarabolva, egy egész kaliforniai paprikát, 3 db főtt tojást, majonézt, tejfölt ízlés szerint. Sóztam, borsóztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése