2012. január 10., kedd

Puncstorta a 30- ik házassági évfordulónkra

Annyira sajnálom, hogy csak most teszem fel ezt a receptet. Nem azért, mert nélkülözhetetlen lenne, hanem azért, mert a 30 éves házassági évfordulónkra készült, amelyet 2011. november 28- án ünnepeltünk.
Mivel Bubinak kedvence a puncstorta, ezért arra gondoltam, hogy ezzel lepem meg e gyönyörű ünnep alkalmával. Igazán megérdemel egy ennyit, ha kibírt 30 évet mellettem.
Ünnepi vacsorát is terveztem, de Andris szólt, hogy ne vacsizzunk és ne is készítsek semmit vacsorára, ameddig nem jön haza edzésről. Valamikor 9 óra után haza is érkezett, és megkért bennünket, hogy öltözzünk, mert megyünk vacsorázni. Este 10- re foglalt asztalt az Alabárdos étteremben.
Szabolccsal találták ki a meglepetést, és együtt is finanszírozták. Márk is tudott a titokról, de egy fél szóval sem árulta el nekünk.
30 gyönyörű rózsát kaptunk ajándékba. Csak a konyha kövén tudtam lefényképezni, mert kb 1 méter hosszú szálakból állt a csokor.
Vetítés is volt ám. Házasságunk napjától, egészen napjainkig a három csodálatos gyermekünk születését belefoglalva egy kis áttekintést készítettek a 30 év legfontosabb történéseiről. Kedves zenei aláfestése, tényleg ünnepivé tette az alkalmat.
Megköszöntük a drága jó Istennek a három gyerekünket, akik valóban az Ő  fantasztikus ajándékai számunkra. Továbbá megköszöntük azt is, hogy megtartott bennünket együtt, szeretetben a sok- sok megpróbáltatás ellenére, sőt még jobban összekovácsolt ezáltal.

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 2 ek eper íz
- 3- 4 ek rum vagy rum aroma
- kevés tej
- 3 ek porcukor
- 10 dkg mazsola
- 7 dkg durvára vágott dió
- a tetejére puncs ízű cukormáz ( Dr. Oetker )
- 1 csomag gyümölcs ízű pillecukor

Elkészítése:
A 8 tojásból, 8 ek cukorból, 8 ek lisztből egy nagy kerek piskótát készítek. A piskóta alsó és felső részéből levágok egy- egy ujjnyi vastag lapot és félreteszem. A többit kockára vágom és egy mély tálba teszem. Összekeverem a kakaóval, 3 ek porcukorral, eper ízzel, rummal, és annyi tejjel locsolom meg, hogy lucskos legyen, de nem híg. Az alsó félretett lapot megkenem lekvárral, majd ráhalmozom a tölteléket. Mindezt a másik lekvárral megkent lappal fedem be. Egy vágódeszkát borítok rá, és legalább fél napra lenyomtatom.
Puncs ízű cukormázzal (Dr Oetker) vonom be. Marcipánnal sokkal szebben lehet dolgozni.
Gyümölcs ízű pillecukorral díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése