2012. január 29., vasárnap

Aszalt sárgabarackos- marcipános bonbon

Novemberben meglátogattam az unokámat Írországban. Ne ijedjetek meg, nem neki készítettem ezeket a finomságokat, hanem a 2 ROSSZ- nak, vagyis a nagyoknak. Karácsonyra megismételtem és ajándékba adtam azoknak, akiket szeretek.

Hozzávalók:
- marcipán massza
- aszalt sárgabarack
- minőségi étcsokoládé

Elkészítése:
Az aszalt sárgabarackot apróra vágom, majd belegyúrom a marcipán masszába. Az így elkészült tömböt porcukorba mártom, és két fólia közt kinyújtom kb 6 mm vastagságúra. Ezt követően kb 2 X 2 cm-es kockákat vágok belőle. Az étcsokoládét megolvasztom, és a kis marcipán négyzeteket kis fondue villára szúrva belemártogatom a folyékony csokimasszába.
Olajozott fóliára helyezem, amíg megdermednek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése