2011. december 6., kedd

Pancerotti

Tegnap este eszébe jutott Márknak a pancerotti. A Bartók téren lehetett kapni akkor még, amikor társastáncra járt. Útban hazafelé gyakran kért, hogy vegyek neki. Számomra azért nem volt szimpatikus a dolog, mert bő olajban készült. Nos, tegnap megkért, hogy hozzak neki egyet vacsorára. Mivel esett az eső, kitaláltam, hogy inkább elkészítem otthon, és így az egész család részesülhet a finomságból. A baj az, hogy túlságosan is finomra sikeredett, így lehetséges, hogy ismétlés következik.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 csomag gyors élesztő
- 1 ek só
- 1 doboz kefir vagy joghurt
- néhány kanál tejföl
- 1 ek cukor
- 1 ek olíva olaj
- kevés tej

- 15 dkg pulykamellsonka
- 20 dkg sajt (mozarella, trappista)
- tejföl

Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozom. A lényeg az, hogy ne ragadjon a kezemhez vagy a tálhoz. Ha kell kis lisztet szórok rá, és beledolgozom, vagy pedig egy kis tejjel hígítom. Langyos helyen duplájára kelesztem. Közben amíg kel, a sonkát és a sajtot pici kockára vágom, és elkeverem a tejföllel. Ha megkel a tészta, teniszlabda nagyságú darabokat szaggatok ki belőle, amit téglalap alakúra próbálok nyújtani. Megtöltöm egy kis töltelékkel az egyik felét, majd ráborítom a másik felét, és jól összenyomkodom, hogy sütés közben ne follyon ki. Bő forró olajban aranysárgára sütöm. Szalvétára szedem ki, és leitatom a fölösleges olajat róla.
Melegen tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik:) Kicsit olyan, mint a töltött lángos. Kipróbálom mindenképpen, köszi:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Trollanyu!
    Máris megérte, hogy közzétettem. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!
    Jó étvágyat a finomsághoz!!!!

    VálaszTörlés