2011. december 30., péntek

Banánkenyér kicsit másképp

Szilveszteri bulira viszik holnap a fiúk a sós háromszögek mellé. Én nem vagyok nagy rajongója a banán kenyereknek, de van, aki egyenesen odavan érte.
Hihetetlen, hogy ismét vége van egy évnek. Sok mindenért hálát adhatunk Istennek. Családunk egy csodálatos kis unokával bővült idén. Így heten lettünk, mint a gonoszok. :-)
A hetes szám egyébként a teljesség száma is. Nem foglalkozok szám misztikával, csak úgy megjegyeztem.
Ennek a Szilveszternek csak egyetlen szépség hibája van, hogy nem fehér a táj. Nagyon hiányzik a hó. A tisztaság jelképe, ami minden koszt betakar, és az az érzése támad az embernek, hogy alatta is minden ragyogó.
- 3 db tojás
- 21 dkg barna cukor
- 1 db narancsnak a leve
- 2,2 dl olaj
- 3 db banán
- 1/2 citrom reszelt héja
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg aszalt áfonya
- 5 dkg mazsola
- 22 dkg dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- Dr Oetker mandula ízű cukormáz 

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojást a cukorral összeturmixolom, majd hozzáadom a narancslevet, az olajat, a villával összetört banánt, majd a  diót, aszalt gyümölcsöt, mazsolát. Legvégül hozzászitálom a lisztet és a sütőport. Összekavarom, és vajazott kuglóf formába öntöm. Bő 3 /4 óra kell a sütéshez, de az is lehetséges, hogy egy óra.
Ha kihűlt, marcipán ízű cukormázat kenek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése