2011. november 22., kedd

Rakott kínai kel

A Barabás családtól kaptunk néhány kínai kelt. Gyorsan el kellett fogyasztani és nem szerettem volna, ha egyhangú receptek alapján készítem el. Így kipróbáltam a rakott variációt.
Hozzávalók:
- kínai kel
- rizs
- csirkemellfilé
- marha hús
- hagyma
- só, bors
- borsikafű
- kapor
- pirospaprika
- tejföl
- tojás

Elkészítése:
A hagymát megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, sózom, borsózom és fedő alatt fehéredésig sütöm.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben egy kevés sóval megfőzöm.
Összekeverem a hússal, fűszerezem. A kelt felkockázom és vegetás vízben egy kicsit megfőzöm. Leszűröm majd egy jénai tepsit kiolajozok, megszórom egy kis zsemlemorzsával. Az aljára kínai kel kerül, aztán egy réteg húsos rizses töltelék és végül ismét kel. Egy nagy doboz tejfölbe elkeverek egy egész tojást és a tetejére simítom. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékletem sütöm. Fogyasztáskor lehet hozzáadni még tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése