2011. november 13., vasárnap

Cipócskák vegyes lisztből

Van egy csomó lisztem mindenféle, és attól tartok, hogy valami bajuk lesz. Nekilátok a megmentésükhöz, még mielőtt használhatatlanná válnának.
A cipócskáknak, zsemléknek mindig nagyobb sikere volt, mint a kenyérnek. Szendvicsnek is alkalmasabbak.
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 csomag szárított élesztő
- 4,5- 5 dl víz
- 1 tk ecet
- 3 ek olíva olaj
- 2 dkg lenmag
- 2 tk só
- 2 tk cukor
- 1 mk őrölt köménymag
- 2 főtt krumpli

Elkészítése:
A hozzávalókat 3 percig dagasztom kézzel (elromlott a gépem).A krumplit természetesen főve és reszelve teszem bele. Egy órát kelesztem langyos helyen, majd cipócskákat formálok belőle. Olajozott tepsibe rakom kissé távol egymástól. 15- 20 percig kelesztem ily módon is. A sütő aljára egy tepsibe vizet teszek, a cipócskákkal teli tepsit pedig néhány fokozattal feljebb teszem. Ily módon gőz fölött 300 fokon kb 45 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése