2011. szeptember 27., kedd

Szilvás és túrós leveles- vajas tésztában

Ismét itt a szilva szezonja nagy örömömre. Nem győzöm a szilvás gombócot, a szilvás pitéket készíteni. Ez nagyon gyors és egyszerű recept, mivel kész lapokat használok hozzá.
Az illatától meg elolvadok. Ősszel a fahéjas szilva illata ha belengi a lakást, egészen különleges lelkiállapotba kerülök. Ismételten a gyerekkorom jut eszembe, és minden, ami szép és kellemes emlék.
Hozzávalók:
- 2 csomag Sparos leveles- vajas tészta
- magvaváló szilva
- kekszpor
- fahéj
- tehéntúró
- tejföl
- vaníliás cukor
- mazsola
- cukor
- tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:
A kinyújtott tésztákat keresztbe ketőbe vágom, hogy minden lapból két tekercset tudjak készíteni. A lapokat megszórom egy kis kekszporral, majd a kimagolt szilvát az egyik széléhez közel felhalmozom egy sávban. Megszórom fahéjjal meg még egy nagyon kevés kekszporral, hogy feligya a szilva levét, majd feltekerem. Vajazott tepsibe helyezem.
A túrót összetöröm egy villával, hozzáadok tejfölt, vaníliás cukrot, nagyon kevés kristálycukrot és áztatott mazsolát. A lapot ebben az esetben is megszórom egy kis kekszporral, majd a széléhez közel túrókrémet halmozok. Feltekerem, tepsibe teszem, és a tetejét mindegyiknek megkenem tojássárgájával. Megszurkálom és mehet is a sütőbe 20-25 percre.

3 megjegyzés:

  1. Még egy nagyon finom leveles-tésztás finomság, komolyan, ilyen extrán eszembe sem jutott volna elkészíteni. Megjegyzem! :)

    VálaszTörlés
  2. Az én nagy bajom az, hogy szeretem a süteményeket, így kénytelen vagyok újabb és újabb finomságokat kitalálni. Időm meg elég kevés, tehát az sem mindegy, hogy mennyi idő alatt készül el a finom falat.:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezzel teljesen egyetértek! Rengeteg időt vesz el a süteménysütés! Így sokkal egyszerűbb. :)

    VálaszTörlés