2011. szeptember 20., kedd

Padlizsános finomság

Akkora jót tett velem Mátyás Jutka, hogy el sem tudom mondani. Szuper padlizsános receptet küldött pénteken. Azon nyomban ki is próbáltam, és egész hétvégén ebből ettem. Olyan finom volt langyos pirítós kenyérrel, hogy nem bírtam leállni vele. Ma már meg is vettem az utánpótláshoz szükséges padlizsánt.
Köszönöm Jutka!!!! Kérek még  hasonló recepteket!!!
Hozzávalók:
- padlizsén
- fokhagyma
- keménysajt (parmezán vagy trappista)
- zöldpetrezselyem
- só, bors
- olaj a serpenyő kikenéséhez

Elkészítése:
A padlizsánt megmosom, felkarikázom, sózom, borsózom. Hagyom, hogy eresszen egy kis levet, majd papírkendővel leitatom. Olajozott grillserpenyőben mindkét felét szépen megsütöm. Egy jénai edénybe lerakok egy réteg padlizsánt, préselek rá fokhagymát, reszelek sajtot rá és megszórom apróra vágott petrezselyem zölddel. Ismét padlizsán. fokhagyma, sajt, petrezselyem mindaddig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Hagyom, hogy olvadjon meg egy kicsit a sajt benne és az ízek érjenek össze. Pirítóssal vagy magvas kenyérrel kínálom. Nyami............

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése