2011. augusztus 10., szerda

Bagett improvizáció

Jaj, de szeretjük a finom házi kenyérféleségeket! Egy bajuk van csupán, hogy iszonyatos sebességgel fogynak. Önmagában ez nem is lenne probléma, csakhogy amilyen gyorsan fogy a kenyér, olyan gyorsan szaporodnak a kilóink.........
Ma beszélgettem Melindával a frissen sült házi kenyér és egyáltalán az otthon készült ételek, sütemények illatáról. Arról, hogy milyen csodálatos módon segít az otthon varázsának a kialakításában. Évek múlva is gyorsabban ver az embernek a szíve, ha valahol olyan illatot érez, mint otthon a lépcsőházban még mielőtt a kulcsot az ajtóba dugta volna.
Süssetek, főzzetek szeretettel a gyerekeiteknek, férjeiteknek!!!!! Hatalmas ajándék ez számukra, és számotokra is, hogy odaadással gondoskodhattok szeretteitekről. Ezek azok az apró dolgok, amelyek egy életre egybekötnek benneteket.
Felemelő érzés tölt el valahányszor beszélgetek Melindával, aki fiatal kora ellenére roppant éretten és bölcsen felismerte, hogy micsoda kincs a család. És azt is tudja, hogy nem elég ezt a kincset megszerezni, hanem folyamatosan dolgozni kell azon, hogy örökre megmaradjon .
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zabpehely
- köménymag
- 3 dl langyos víz
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 és fél csomag szárított élesztő
- 2 ek olíva olaj

Elkészítése:
Általában kenyérsütőgépben dagasztom a tésztát, de sajnos felmondta a szolgálatot. Így Bubit kértem meg, hogy helyettesítse a masinát. Gyönyörűen eleget tett a feladatnak. Kelni hagytam kb fél órát, majd kis bagetteket formáltam belőle. Bevagdostam egy éles késsel és tepsibe helyeztem. Ismét fél óra kelesztés következett, majd a sütő aljára betettem egy vízzel telt tepsit és így toltam be a bagetteket néhány fokozattal feljebb.  300 fokos hőmérsékleten kb 3/4 óra alatt megsütöttem. Ez lett az eredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése