2011. június 7., kedd

Fokhagymás spárga tonhallal

Királyok eledele, eledelek királya a spárga. Szó szerint naponta meg tudnám enni a spárgát mindenféle formájában. Vettem fehéret és zöld testvérét is. Sajnos a fehér megviccelt egy kicsit. Fás volt, de nagyon. Sebaj, a zöldből mennyei ebédet készítettem.
Hozzávalók:
- spárga
- fokhagyma
- olíva olaj
- vaj
- méz
- só
- bors,
- krumpli
- tonhal

Elkészítése:
Most leginkább a spárgára koncentrálok, a többit tudjátok.
Nos a spárgát mosom, tisztítom. A vajat picit megolvasztom, összekeverem az olajjal, a fűszerekkel és a pici mézzel. Belepréselem a fokhagymát és jól összekavarom. Ebbe forgatom bele a megtisztított spárgámat, majd egy jénai tepsibe öntöm az egészet, ahol néhány perc alatt megsütöm.
Közben héjában főzök krumplit, amit csak négybe vágok és úgy tálalom természetesen. A tonhalat pedig kirántom.
Fantasztikus ízkavalkád........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése