2011. május 15., vasárnap

Kolbászhúsos gyors szendvics

Apósomtól tanultam ezt a jó kis receptet a darálthús elkészítéséhez. Annak idején rendszeresen készített kolbászt a család részére. Megvette a hozzávalókat és ő maga állította össze az elejétől a végéig. Amikor összekeverte a húst a fűszerekkel, kóstolás következett még a betöltés előtt. Ilyenkor kis fasírt formájú húspogácsákat készített és serpenyőben hirtelen kisütötte. Finom puha kenyérrel és savanyúsággal, esetleg sültkrumplival, (ahogyan csakis ő tudata elkészíteni) valami fantasztikus gasztronómiai élményt jelentett mindenkinek.
Egy jó ideje már, hogy sertéshúst nem eszünk, így valahogy ez a recept is kicsit holtvágányra került.
Agyaltam rajta, hogy milyen húsból ismételhetném meg ezt a finomságot. Marhahúsból és csirkemellfiléből kísérleteztem és szerencsére bejött.
Apósomról még annyit, hogy szeretett nagyon főzicskélni. Főleg miután anyósom nagyon beteg lett, őrá maradt a háztartás vezetése, beleértve a főzést is. Nagy élvezettel és hozzáértéssel bánt az élelmiszerekkel. Nem véletlen, hogy azt mondják, érződik az étel ízén, ha azt szeretettel készítették.
Még a kávé is jobb volt, ha ő főzte.
Amíg élek, szívesen emlékszem majd minden közös kávézásra, étkezésre, együttlétre.:-))
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- marhahús
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
- borsikafű

Elkészítése:
A húsokat fele, fele arányban ledarálom, fűszerezem. Fokhagymából ízlés szerint javaslom hozzáadni. Én nagyon szeretem, ha intenzíven érződik az íze, így elég sokat teszek bele. Lapos húspogácsákat formálok belőle. Serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm mindkét felét.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon profi az új vízjeled ;) Örülök, hogy ilyen könnyen kezeled. És látom már a régieket is elkezdted frissíteni.

    VálaszTörlés