2011. április 20., szerda

Stefánia szelet

Néhány éve, amióta nem főzök sertés húsból, sok minden kimaradt az étlapunkról, ami addig mindennapos volt. Sajnálom, hogy a régen készített ételeim ilyenformán nem kerültek fel a blogomra.
A Stefánia szelet is egyike azoknak az ételeknek, amelyik sertéshúsból a legfinomabb. Tegnap ebédszünetben addig keresgéltünk Bubival, amíg találtunk hozzávaló húsokat.
Marhahúsból és csirkemellfiléből készítettem. Nagyon jól sikerült.
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 db zsemle
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4- 5 nagy gerezd fokhagyma
- piros arany
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 kk zsálya
- 1 tk majoránna
- 1 tk vegeta
- 1 kk őrölt köménymag
- 1 tk pirospaprika
- 2 tojás nyersen+ 6 tojás főve a közepébe
- kevés zöldpetrezselyem jó egy kocka ízvarázs is

Elkészítése:
A húsokat kétszer ledarálom, belevágom apróra a hagymát, belepréselem a fokhagymát és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrom. A zsemléket természetesen vízben megáztatom, kifacsarom és úgy adom hozzá a masszához.
Kibélelek 3 tepsit a hús egy részével, belefektetem a megfőtt, megpucolt tojásokat szép sorba, majd betakarom még egy adag hússal. Libazsírral megkenem a tetejét és be a 220 fokos sütőbe. Én egy és egy negyed órán keresztül sütöttem. Figyelni kell, mert akinek jó a sütője, az háromnegyed óra alatt meg tudja sütni.
Majonézes- tejfölös krumplival és majonézes- tejfölös zöldséggel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése