2011. április 9., szombat

Gyümölcsös kosárkák télre is

Könnyed, kellemes és hát kicsit szemet gyönyörködtető látvány is ez a desszert, amely a nyár hangulatát próbálja idézni. Ne higgyetek a szemeteknek, nem friss gyümölcsből készült, mirelit csupán. De ez nem jelent semmit. Ugyanolyan aromás, illatos, mintha csak most szedték volna le.
 Hozzávalók:
- 8 tojás
- kevés só
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 4 ek porcukor
- puding vagy vanília krém
- mirelit gyümölcsök
- zselatin
- tejszínhab

Elkészítése:
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem. A végén hozzáadom a cukor harmadát, és tovább verem, amíg szép fényes lesz.
A tojássárgákat a a maradék cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem. Az átszitált lisztet és a kemény tojáshabot hozzádolgozom a cukros tojáshoz.
Vajazott kis tortaformácskákba öntöm és sütöm ki mérsékelt lángon. Ez a tészta kicsit hasonlít a babapiskóta állagához. Kicsit ropogósabb, mint a sima piskóta.
Ebbe jön majd a vaníliás puding vagy krém. Szabolcs legutóbb Írországból hozott kész vaníliás krémet, amivel már nem kell semmit csinálni. Ezzel töltöm meg most a kosárkákat.
Egy kis csomag zselatint melegítek előírás szerint egy pici cukorral és a még fagyos gyümölcsöket ebbe forgatom bele. Sőt hagyom még 1- 2 percet benne. Én most epret és málnát használok.
A zselatintól szép fényt kapnak és hát a kiolvadás sem olyan tragikus, mint egyébként.
Tejszínhabot fújok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése