2011. február 6., vasárnap

Halászlé pontyból

A halászlét teljesen saját recept alapján készítem, úgy ahogy mi szeretjük.
Általában afrikai harcsából készül, a mostanit kivéve. Ez pontyból készült. A másik halászlé receptje is fent van már a blogon.
Hozzávalók:
- mirelit halászlé alap
- Knorr halászlé kockák
- tarhonya
- ponty

Elkészítése:
A halászlé kockán lévő recept alapján minden kockához fél liter vizet teszek főni + fél litert az alaphoz.
HA már forr beleteszem a kockákat, az alapot és a felszeletelt halat. Kb 10 perc után kiszedem a halat egy tálcára óvatosan, hogy ne törjön. Itt lehúzom a bőrét és szépen kicsontozom. A főtt halból nagyon könnyen el lehet távolítani a csontokat.
A levét átszűröm, nehogy csont maradjon benne. Visszateszem még pár percre főni. Külön edényben megfőzöm a tarhonyát, amit ekkor leszűrve hozzáadok a leveshez.
Nagyon ízletes, finom halászlé lesz belőle, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül. Erős Pistával, Piros arannyal vagy sima erős paprikával lehet még fokozni az élvezetet.

1 megjegyzés: