2011. február 15., kedd

Gesztenyehabos rolád csokimázzal

Kemény 40 percem volt, hogy valami gyorsat és finomat alkossak. A hozzávalók adottak voltak, így ezt találtam ki. Régebben sokkal édesebbre készítettem, de mostanában odafigyelek már a cukor mennyiségére.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 1 ek víz
- 2 ek olaj
- 5 ek liszt
- 2 csomag gesztenyepüré 50 dkg
- 3 dl habtejszínből készült tejszínhab
- 2 ek porcukor
- étcsololádé a bevonáshoz

Elkészítése:
A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe teszem. A fehérjét 1 evőkanál vízzel keményre verem. A sárgáját 2 evőkanál olajjal és 4 evőkanál porcukorral kikeverem. Óvatosan hozzáadom a habot és beleszitálom az 5 ek lisztet. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit és megvajazom. Erre öntöm a masszát és elkenem egyenletesen egy kanállal. Pár perc alatt készre sül. Gyorsan még melegen leszedem a hátáról a sütőpapírt és feltekerem egy nedves konyharuha segítségével. Megteszi a fólia is.
Közben a gesztenyepürét villával összetöröm, belekavarom a 2 ek cukorral felvert tejszínhabot. Ha van rum aromám, akkor azt is csepegtetek bele. Ezzel a habbal megkenem a feltekert piskótámat. A tetejére étcsokit csurgatok. Néhány szem birsalma kompóttal kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése