2011. január 22., szombat

Rahátos leveles- vajas kifli

Ehhez aztán nem kell nagy tudomány.
A rahátról viszont írnék néhány szót azoknak, akik nem ismerik. Török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség. Állítólag már a 15 század óta készítik Törökországban a rahátot más néven lokumot. Angolul " lump of delght " azaz "az élvezet falatkáinak" nevezik.
Hozzávalók:
- kész leveles- vajas tészta (ez esetben Spáros)
- többféle gyümölcsből készült rahát

Elkészítése:
A készen kinyújtott leveles- vajas tésztát kihengerítem és kb 7X7 cm-es négyzeteket vágok belőle. Három szem rahátot helyezek a közepébe úgy, hogy a két végén két szem kikandikáljon belőle. Összehajtom a tészta két sarkát, vajazott sütőpapírra helyezem aztán mehet az előmelegített forró sütőbe. Kb 20- 25 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése