2011. január 3., hétfő

Fasírt

Szilveszter egyik stabil "vendége" a fasírt. Minden évben más "ruhában" érkezik őkegyelme. Valamikor régen csakis sertéshúsból készítettem. Mostanság már csak szárnyasból illetve zöldségekből. Két alkalommal sem készítem egyformán.  Mindig hozzáteszek vagy elveszek valamit belőle. Színes saláták kíséretében gyönyörű látvány az ünnepi asztalon.
Hozzávalók:
- 60 dkg darált csirkemellfilé
- 3- 4 ek zsemlemorzsa
- 1-2 ek zabpehely
- 3 tojás
- só, bors, vegeta, pirospaprika
- fasírt fűszerkeverék
- 3 gerezd zúzott fokhagyma


Elkészítése:
A hozzávalókat formálható masszává gyúrom. Apró golyócskákat készítek belőle és bő forró olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése