2011. január 31., hétfő

Ciabatta vagyis olasz papucskenyér

Húúúúúúú....ez nagyon bejött. Ismétlés következik továbbfejlesztett változatban.

Hozzávalók:
- 7,5 dl liszt BL80
- 3,5 dl víz
- 1,5 tk só
- 2 ek olívaolaj
- 1 csomag szárított élesztő

 Elkészítése:
A hozzávalókat rövid ideig összedolgozom 12- 14 órán át kelesztem, majd mint egy levelet összehajtogatom négybe. Ismét kelesztés következik kb fél óra, ismét hajtogatás. Kis téglalap alakokat formálok és sütőzacskóba helyezem őket. Azért van jelentősége ennek, mert jó ropogós lesz a karéja, ha így sül. Előmelegített sütőben közepesnél melegebb sütőben fél óra alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése