2010. december 26., vasárnap

Mákos- túrós rudacskák

Pillanatok alatt kész van az alábbi finomság. Ennél egyszerűbbet nehezen lehet elképzelni.
Eddig mák nélkül készítettem csak túróval. Úgy is nagyon finom volt. Mákkal meg különlegesebb.
 
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- só
- mák
- tojás a kenéshez

Elkészítése:
A vajat kicsit megpuhítom, hogy könnyen kezelhetővé váljon. Mindent összegyúrok alaposan, majd hűvös vagy hideg helyen pihentetem fél órát vagy még többet, hogy könnyen formázhatóvá váljon. 
Ezt követően kb fél centi vastagságúra kinyújtom a tésztát. Derelyevágóval rudacskákat vágok belőle, karácsonyi formákkal pedig csillagokat, szíveket, fenyőket.
Tetejét megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb 20 perc alatt készresütöm. Langyosan mennyei!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése