2010. december 16., csütörtök

Magvas, aszaltgyümölcsös méz

Sajnos nekem nem sikerül mértani pontossággal összehozni a különböző rétegeket, mert elcsúsznak a mézben. De nem adom fel, addig próbálkozom, amíg sikerül. Megéri, hiszen szemet- lelket gyönyőrködtető látvány.
Hozzávalók:
- dióbél
- hántolt mandula
- aszalt vörösáfonya
- aszalt sárgabarack
- aszalt ananász

Elkészítése:
Lerakok egy befőttes üveg aljára egy réteg diót majd nyakon öntöm mézzel. Egy réteg áfonyával folytatom, majd ismét méz. Így rakom szépen sorban egymásra a különböző hozzávalókat és a mézet. Lezárom jó szorosra és kész is van a finom téli csemege.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése