2010. december 9., csütörtök

Gyros pitában á la Ildikó

Milyen jelentéktelennek tűnő dolgokkal is boldoggá lehet tenni embereket..... Azt hiszem Andrist meg Márkot kellett volna fotóznom a gyros helyett, mert nagyobb élmény lett volna. Sűrű hmmögés közepette csak azt ismételgették, hogy: brrrutális..........brrrrrrrutális!!!!!
Pedig nem az eredeti recept alapján készítettem, hanem abból válogattam, ami éppen itthon volt.
Ismétlés következik!!!!
 
 Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 10 dkg zabkorpa
- 2 db főtt krumpli lereszelve
- 2,5 dl langyos víz
- 2 dkg margarin
- 1,5 kismérő só
- 1 kismérő cukor
- 1 mk ecet
A töltelékhez:
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 kis doboz tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet görög fűszerkeverék
- paradicsom
- savanyított káposzta
- uborka
- hagyma

Elkészítése:
Minden hozzávalót beleteszek a kenyérsütőgépbe és azzal megdagasztom. Ha megdagasztotta, kikapcsolom a gépet és 45 percig kelesztem benne. 45 perc után kiveszem, kicsit átgyúrom,kb ökölnyi nagyságú golyókat formálok belőle és hagyom, hogy még keljen kb 60 percig. Ekkor fél centis korongokat nyújtok belőlük, így még 15 percig kelesztem. 15 perc után a korongokat egy lisztezett tepsibe helyezem és 300 fokos sütőben 3-4 percig egyik oldalát majd 3- 4 percig másik oldalát szépen megsütöm.
A csirkemellfilét ledarálom és kevés olajon fehéredésig sütöm. Természetesen sózom és borsózom elég intenzíven.
A zöldségeket felvágom, a joghurtba teszek egy pohár tejfölt, görög fűszerkeveréket, 3 gerezd fokhagymát és jól elkeverem.
Ha kész a pyta, levágom a tetejét és egy éles késsel " zsebet " vágok rá. Megtöltöm rétegesen hússal, zöldségekkel ( paradicsom, uborka, káposzta vagy savanyú káposzta, hagyma )  és nyakon öntöm joghurtos öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése