2010. november 2., kedd

Tökmagos búzakenyér

Eddig még soha sem csináltam előre összeállított lisztből kenyeret. Most eljött ennek is az ideje. Back Max tökmagos kenyérport vettem. Olyan ínycsiklandónak tűnt a dobozon a kép.
Végül is remekül sikerült. Igazi sötét egészséges kenyér sok- sok tökmaggal. Ízletes szendvicset lehet belőle készíteni. Annyira jól sikerült, hogy még az mellé is kenyeret ettünk, amihez egyébként sohasem eszünk.
Pillanatok alatt elfogyott, így ma is sütöttem egyet, de az már teljesen más recept alapján készült.
Hozzávalók:
- 1 doboz Back Max Kürbiskern Brot kenyérpor
- 350 ml langyos víz
A leírás szerinti összetevők: búzaliszt, olajos magvak: tökmag, napraforgómag, lenmag ,rozsliszt, duzzasztott búzaliszt, jódozott só, teljeskiőrlésű búzából kovász, búzafehérje, stb

Elkészítése:
Beteszem a kenyérsütő gépbe, szépen beprogramozom és készre sütöm.
Az 500 grammos adagból egy kb 750 gr-os kenyér lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése