2010. október 12., kedd

Töltött cukkini hús nélkül

Nagggggyon szeretem!!!!!!!! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Egy kicsit sülhetett volna tovább ez a mai adag, de mennünk kellett. Így is remek vacsoránk lett belőle.
Hozzávalók:
- 5 db picike vagy 2 db nagyobb cukkini ízlés szerinti mennyiségben
- 1/2 bögrényi rizs
- fél csokor zöld kapor
- 1 db húsleves kocka
- só, bors
- 2,5 dkg vaj
- 1/2 l tej
- 2 ek liszt
- 1 db hagyma

Elkészítése:
A cukkinikat először is jól megmosom, megtörölöm, lehámozom majd kb 8 cm-es darabkákra vágom. Mindegyik darabor jözépen még elvágok egyszer. Kikaparom a belét és apró kockára vágom.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem majd a rizzsel és a kivájt cukkinivel együtt kétszeres mennyiségű vízzel és pici olívaolajjal, sóval felteszem főni. Ha kész apróra vágott kaprot keverek bele.
Egy jénai tepsit kivajazok és szorosan egymás mellé állítom benne a kivájt cukkinikat, amelyeket megtöltök az említett töltelékkel. Egy másik edényben besamell mártást főzök a vajből, lisztből, tejből és húsleves kockából. Ezt ráöntöm a tepsiben lévő cuccokra és betolom a sütőbe. Legalább fél órát sütöm. Ma nem jutott ennyi idő, de így is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése