2010. augusztus 4., szerda

Almaleves

Húsos, nehéz ételek előtt kíváló könnyű és finom leves. Hidegen és melegen is tálalható.
 Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 1 csomag habtejszín ( kb 3 dl )
- 2 dl tej
- 2 mk fahéj
- szekfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 1 ek liszt
- csipet só

Elkészítése:
Az almákat meghámozom és szeletekre vágom. Mikor forr a víz beledobálom az almákat. Cukrozom ízlés szerint, sőt egy csipet sót is adok hozzá, mert rögtön ízletesebb lesz tőle a leves. 2 mokkáskanál fahéjat és pár szem szekfűszeget is adok hozzá. Pár percig főzöm csupán, hogy az alma el ne lágyuljon.
Közben a kanálnyi lisztet kikeverem a tejjel, és hozzáöntöm a leveshez a habtejszínnel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése